STAROČESKÝ DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉB - NOVINKA

20.06.2013 09:44

I chléb patří neodmyslitelně do našeho jídelníčku.

POTRPÍTE-LI SI NA KVALITU, ZDRAVÍ A TRADICI, již tento pátek můžete u nás zakoupit 3 druhy tradičního DOMÁCÍHO CHLEBA.

  • STAROČESKÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB 750g

  • ŠKVARKOVÝ BOCHNÍK 500g zdobený chlebovou mřížkou,
  • CIBULOVÝ BOCHNÍK 500g zdobený chlebovými proužky,

 

Bochníky vynikají krásnou kůrkou, hebkou střídkou s typicky nakyslou chutí. Jedná se o žitno-pšeničný chléb vyráběný klasickým způsobem podle tradiční receptury v poměru 55% žitné a 45% pšeničné mouky.

To co dělá tento chleba součástí zdravé výživy, jsou biochemické procesy probíhající v kvasu. Kvas je řídké těsto připravené z vody a žitné mouky, zkvašené přirozenou mikroflórou žitné mouky. Vyvážený poměr různých baktérií je dán vedením kvásku při různých teplotách a různé hustotě.

Chuť chleba je doplněna i mnoha dalšími chuťovými a aromatickými látkami, které díky delšímu kynutí a zrání těsta mají možnost vyniknout. Kvasinky obsažené v kvásku produkují oxid uhličitý, který je zachycen v těstě a díky kterému zůstává chléb nadýchaný.

Kváskový chléb zůstáva velmi chutný a vláčný i po několik dní.

Chléb skladujte nejlépe v keramické nádobě či plátěné utěrce.